Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Свят

Марин льо Пен се обяви за излизане на Франция от ЕС

Лидерът на френската крайнодясна партия „Национален фронт“ Марин льо Пен заяви в интервю за гръцкия в.“Димократия“, че възнамерява да води политика за излизане на Франция от Европейския съюз, предаде БТА.

„Фрекзит“ (излизане на Франция от ЕС) ще бъде част от моята политика“, каза Льо Пен, която планира да се яви на президентските избори във Франция.

„Какво е това ЕС?“, пита тя, „Това е организация, създадена, без да се взима под внимание мнението на европейските народи, състои се от олигархия на банки и технократи, такива като Юнкер (председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер – бел. ред.) и други, които никога не е избирал нито един народ, действащи в интерес на германските и френски банки, провеждащи своя собствена икономическа политика, сблъсквайки се с пълното презрение на народите, които те шантажират“.

Според лидера на Националния фронт „ЕС се явява нож в сърцето на националния суверенитет на европейските държави“, а еврото – не валута, а „инструмент за шантаж, използван от Брюксел, за да провежда своята политика“.

Льо Пен освен това смята, че вече няма необходимост от НАТО. „Блокът беше създаден, когато съществуваше заплахата от Варшавския договор и разширяване на комунистичесикя Съветски съюз“, отбеляза тя. „СССР вече не съществува, както не съществува и Варшавският договор“, посочи Льо Пен. Тя заяви, че „Вашингтон поддържа съществуването на НАТО за постигане на своите цели в Европа“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *