Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Свят

Разрушена е третата черна кутия на падналия Ту-154

Разрушен е третият борден самописец, който е бил в опашката на самолета Ту-154 на Военното министерство, съобщи ТАСС, позовавайки се на източник в силовите структури.

„От третата черна кутия е открит филм, който показва неговото разрушение“, заяви източникът. „Третата черна кутия, която се намира в опашната част, дублира параметрите на двете други, които са в Москва. Откритият филм, който е силно деформиран, може да бъде разшифриран“, уточниха от силовите структури.

Заедно с това състоянието на двата бордни самописци – речевото и основното (параметричното), е удовлетворително. Източникът на агенцията допълни, че тяхната разшифровка ще бъде приключена в близко време.

Припомняме, самолет Ту-154, който летеше за Сирия с ансамбъл „Александров“ падна в Черно море минути след като излетя от летището в Сочи. На борда бяха военнослужещи, журналисти, правозащитникът Елисавета Глинка, известна като доктор Лиза, а така също и актьори от ансамбъл „Алекандров“, които трябваше да поздравят за Нова година авиаторите от руските Военно-космически сили. Загинаха 92-та души на борда.

Останки от самолета бяха открити след часове на 1,5 км далеч от брега на дълбочина 50-70 метра. Всички те са извадени от водата. Открити са и трите черни кутии на падналия самолет, две от тях са доставени в Москва, където се разшифрират.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *