Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Последни новини Свят

Втората българка от дискотека ”Рейна” е невредима

Втората българка, за която се смяташе, че е пострадала в Истанбул, е невредима и вече пътува към България.
Това заяви пред bTV посланикът на България в Турция Надежда Нейнски. По думите й роднина на момичето се е обадил в консулството, за да съобщи, че тя е добре.

Навръх Нова година в една от най-големите дискотеки в Истанбул „Рейна“ в квартал Ортакьой въоръжен мъж уби 39 души и рани десетки. Основната версия за нападението е, че това е дело на Ислямса държава.

Другото момиче, което беше ранено по време на атаката, все още е в болница.
По-късно днес Нейнски отново ще посети болницата, за да разбере състоянието й.

„С нея е имало още една наша сънародничка, и двете живеят в Норвегия и са близки приятелки. Дошли са в Истанбул, за да изкарат Нова година“, поясни Нейнски. Момичетата са счетоводителки. Едната работи в държавна фирма, а другата в частна. Второто момиче до последно е подкрепяло ранената си приятелка в болницата.

Посланикът ни заяви, че се работи по множество версии за атентата: „Терористът все още не е заловен, но властите съобщиха, че той не е бил облечен с костюм на Дядо Коледа“, поясни Нейнски.

По думите й от американското посолство са опровергали информацията, че е имало предупреждение от тях за възможен атентат в новогодишната нощ.

„Това, което разбрах от медиите, е, че на 31 декември в Истанбул са заловени още осем души с експлозиви“, каза Нейнски, но подчерта, че тази информация не е потвърдена.

„Нашите сънародници трябва да изчакат обстановката да се успокои“, предупреди Нейнски. Сподели

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *