Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Задръствания при Голямото завръщане

Стотици хиляди се завръщат по домовете си след Коледните и Новогодишните празници. Най-големи задръствания се очакват на входовете на София и на автомагистрали.
От 10:00 ч. до 20:00 ч. днес ще има две ленти за движение в посока София на първокласния път през Владая. Целта на промените е да се осигури по-голяма пропускливост по един от най-натоварените входове на София в края на Новогодишните почивни дни. Алтернатива на този маршрут е АМ „Люлин“.

За улеснение на трафика се въвежда и забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и някои първокласни и второкласни пътища в страната. Ограничението ще бъде в сила от 14:00 до 20:00 часа.

По-затруднено ще бъде движението по магистрала „Хемус“ заради незавършените ремонти на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“. Преминаването през двете съоръжения се осъществява двупосочно в тръбата за София, каза Георги Златев от пътната агенция.

„Там е създадена организация на движението и призоваваме водачите да се движат с повишено внимание в участъка и да спазват посочената скорост, като е важно да се движат и не много по-бавно от тази скорост, за да може да има пропускателна способност“, допълни той.

За да се улесни преминаването на леки коли се въвежда забрана за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и част от останалата пътна мрежа.

„Това са направленията от Видин през София за Кулата; от Капитан Андреево през София за Калотина и също така от Русе за Велико Търново. Второкласните пътища, които имат забрана за движение на товарни автомобили са околовръстният път на София; пътят между Асеновград и Смолян, пътят между Симитли и Гоце Делчев и между Бургас и Царево“, каза още Златев.

В последния ден от 2016 г. над 500 коли бяха блокирани между Айтос и Бургас. Към днешна дата ситуацията там е овладяна и трафикът е нормален.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *