20.07.2024

19 г. затвор за младеж, убил абитуриентката Стефка Маджарова

Подсъдимият трябва да плати по 300 000 лева кръвнина на родителите на убитата абитуриентка – Николай и Стоянка Маджарови, съобщиха „Монитор“ и „Марица“.

Те настояваха за доживотен затвор, а Костадинов, който по време на убийството е бил на 22 години, така и не се призна за виновен по време и защитата му настояваше да бъде оправдан.

Според апелативните съдии обаче наказанието „доживотен затвор“ се налага само когато нито една друга присъда не може да превъзпита подсъдимия и когато извършеното престъпление е изключително тежко. В случая става дума за убийство с висока степен на обществена опасност, но не и за изключителна тежест, смятат магистратите.

Съдът потвърждава, че Владимир е обмислил убийството на Стефка, провокиран от ревност. След като се разделили, той я преследвал с обаждания и SMS-и. Във фаталната вечер той я проследил по време на пътуването й до Кричим с друго момче и започнал да я заплашва. В едно от последните съобщения, които й изпратил, я предупредил, че търпението му се е изчерпало.

После я причакал пред дома й и настоял да отидат край канала на Йоаким Груево, за да изяснят в разговор отношенията си. Това се е случило към 22,30 на 12 юни, а смъртта е настъпила около 1 часа на 13-и. Именно тези няколко часа разлика дават на съда основание да приеме, че става дума за убийство, извършено след предварително начертан план.

В близост до канала Владимир започнал да удря Стефка, докато я зашемети. След това поставил тялото й във водата по очи и изчакал, докато тя престане да дава признаци на живот. След това се прибрал вкъщи и си легнал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *