Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Свят

В Турция продължават да търсят килъра от Истанбул

Турската полиция продължава да издирва убиеца, който, който застреля 39 души в новогодишната нощ в истанбулска дискотека. Той се е сражавал за терористичната групировка „Ислямска държава“ в Сирия. Използвал умения, които усвоил по време на гражданската война там, се казва в разпространен доклад, цитиран от турския в. „Хюриет“.

Изданието пише, че нападателят, който още не е идентифициран и се издирва, е демонстрирал с поведението си добра подготовка в използването на огнестрелно оръжие.

Джихадистът изстрелял около 180 куршума с „Калашников“ в дискотека „Рейна“, преди да успее да избяга от местопрестъплението. „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението в понеделник – първият случай, в който джихадистите обявяват, че стоят за голяма атака в Турция.

Според автора на публикацията Абдулкадир Селви, нападателят вече е идентифициран, а разследващите се концентрират върху хипотезата, че той е от Централна Азия.

Селви изтъква, че нападателят е бил обучен да води уличен бой в жилищни райони на Сирия и използвал техника за стрелба на безразборни откоси срещу тълпа, а не тази на снайперист, и е бил специално избран за това нападение.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *