Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Най-четени Последни новини

Убиха Киро Чейнджа и му задигнаха 70 хил. лв.

Неизвестни изверги нападнаха и пребиха до смърт мъж и съпругата му в град Левски. Нападението е извършено през нощта на 30 декември в дома на 57-годишния Кирил Костадинов, известен още като Киро Бастуна или Киро Чейнджа. Според местните хора малко след 3,00 ч. през нощта двама непознати нахлули в жилището на Чейнджа като разбили две входни врати и започнали да млатят с колове него и 53-годишната му съпруга, които по това време спели в леглата си. След това нападателите отарашили цялото жилище, като по официална информация са задигнали неустановено количество златни накити и около 70 хил. лв., след което са си тръгнали необезпокоявани в неизвестна посока.

Пребитото семейство все пак успява да подаде сигнал в 3,10 часа на спешния телефон. Костадинов и съпругата му са били транспортирани първо в болницата в Левски, а оттам в Университетската болница в Плевен. По време на транспортирането мъжът бил в състояние на кома, от което така и не излязъл. Малко след като е откаран в болницата в Плевен, той издъхнал от нанесения му жесток побой. Съпругата му е жива, но също е с опасност за живота. По случая в местната полиция се води разследване за убийство, придружено с грабеж.

Хората в Левски, които познават убития Костадинов са потресени от случилото се. Те разказват, че мъжът се занимавал основно с търговия със злато и валута, откъдето идвал и прякора му Чейнджа. Според неговите съседи възможно е в деня преди нападението Кирил да е бил проследен от убийците, които са видели, че той се прибира с много пари и са решили да го ударят още същата нощ.

Хората в Левски споделят шепнешком и със страх, че това не е първият подобен случай на брутално нападение. Досега няколко пъти било обирано местното златарско ателие, а наскоро преди сегашното нападение пък на улицата била нападната и пребита жена, която се прибирала късно вечерта от работа. Местните жители смятат, че зад наглите и брутални нападения, обири и побои стоят ромите от местната махала. Те настояват полицията в града да се вземе в ръце и да залови извършителите за да не остава у тях чувството за безнаказаност.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *