Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

Митничари задържаха 15 тона нелегален спирт

Петнайсет тона нелегален спирт, превозван от два камиона, задържа мобилна група митничари на ТИР- паркинг край село Раданово, област Велико Търново. Санкцията за нарушението е близо 330 хил. лв., съобщи агенция „Митници“.

Товарът е бил съответно в пет и десет еднотонни съдове. За него не са представени акцизни документи. По оперативни данни стоката идва от депо в Софийска област, а шофьорите трябвало да пътуват по обиколни маршрути и да претоварват няколко пъти. След поредица претоварвания, част от спирта е трябвало да бъде превозен в по-малки съдове към Румъния. а друга част да осигури със суровина след празниците нелегални производства на алкохол в Северна България, съобщават от митницата.

От там посочват, че с подобни количества спиртът могат да се произведат над 30 хил. литра високоградусов алкохол от всякакъв вид.

През миналата година митнически служители задържаха на ГКПП „Дунав мост 2“ 1000 литра спирт, „маскиран“ като течност за чистачки в 100 десетлитрови туби и превозван с друга групажна стока от България за Западна Европа.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *