Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Любопитно

Разкриха защо жените въздишат по мъже с красиви приятелки

Жените считат за по-атрактивни мъжете с красиви приятелки, имат ги за по-интелигентни и забавни от останалите, установи американско изследване, цитирано от в. „Дейли мейл“.

Досега се считаше, че мачовците, които имат сериозно гадже, са с ограничени шансове за успех сред останалото женско царство. Но според проучването на Ранди Профит от Тексаския християнски университет, нещата съвсем не стоят така.

Когато един мъж се движи в компанията на красива приятелка, акциите му незабавно се покачват и сред останалите дами. Освен че е сексуално по-желан, той е оценяван от представителките на нежния пол също като по-щедър, по-богат, с по-силен приключенски дух. Жените са по-склонни да имат доверие на мачовци с красиви партньорки.

Това поведение било еволюционно оправдано. По този начин дамите спестявали усилия при търсенето на удачен сексуален партньор, способен да продължи рода. При жените се наблюдавал феноменът „копи-пейст при избора на сексуален обект“.

Подобно поведение не било характерно само за хората, а и за други животински видове. Самките често оценяват присъствието на друга женска до мъжкаря като доказателство за неговите добри качества.

По време на тестовете 245 доброволки студентки оценили много по-високо фотографиите на мъже, когато те били в компанията на атрактивни дами. Същите представители на силния пол получили по-нисък рейтинг, когато били изобразени самостоятелно, посочва БТА.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *