22.07.2024

Рецидивисти пребиха жени заради телефон и накити за 30 лева

„Влязоха трима мъже – с кърпи на лицата и нахлупени шапки. Казаха: Къде са парите? И угасиха лампата. После единият от тях заяви, че са от полицията и ще правят обиск“, спомня си преживяното жената. Единият от нападателите имал и сопа, с която я заплашил.

Жената казала, че нямат пари, а бабата се развикала. Тогава единият от обирджиите ударил възрастната жена и тя се свлякла до леглото.

„Риташе я и я удряше – главата и гърдите й са насинени“, разказа Маргарита, която се опитала да защити майка си, но получила удар в лицето.

„Паднах на пода и се престорих, че съм в безсъзнание“, обясни пострадалата. Явно това подплашило нападателите и те изчезнали.

Оказало се, че по време на разправията, успели да задигнат мобилен телефон от чантата на едното момиче, както и накити за около 30 лева.

След преглед в болницата лекарите установили, че 80-годишната жена е с оток в областта на дясното око, а 50-годишната й дъщеря е с фрактура на долната челюст. Внучките – на 27 и 29 години, били без наранявания.

От полицията съобщиха, че няколко часа по-късно като съпричастен към грабежа е бил задържан 21-годишен мъж от Шумен, криминално проявен и осъждан девет пъти за кражби. Малко след това бил задържан и 17-годишен шуменец, криминално проявен с кражби. Тази сутрин са задържали и третия участник, който се е укривал. Той също е криминално проявен с кражби и опит за въоръжен грабеж в Шумен, притежание на наркотици и осъждан ефективно. На 30 януари 2013 г. младежът е бил задържан при опит да обере хранителен магазин в Шумен с газов пистолет.

Намерен и иззет е отнетият мобилен телефон. Един от младите мъже е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от ОП- Шумен.

Работата по случая продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *