Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Пълна забрана за движение на тирове в цялата страна

Напълно затворена е АМ „Тракия“ от Карнобат до Бургас. Затворени са и пътищата за всички МПС в областите Силистра, Шумен, Варна, Разград и Русе.
Причината – силен снеговалеж, ураганен вятър, сериозни навявания и нулева на места видимост на всички пътища в тези области, обясни на брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.
Най-критично е положението в Североизточна България.

Според справката затворени за движение са пътищата:

Автомагистрала „Хемус“ в участъка – Шумен – Варна, пътят Добрич – Варна, участъкът от автомагистрала магистрала „Тракия“ – Карнобат – Бургас, път 1 -6 в участъка Петолъчката – Бургас. За Бургас се пътува през Елхово и Средец.

Проходът Петрохан е затворен – има обходен маршрут по път I-1 Монтана – Враца – Ботевград. В прохода са паднали лавини, каза Павлова. Възможният маршрут е по автомагистрала „Хемус“ и през Ботевград, Мездра, Монтана, добави тя.

В област Стара Загора е затворен е пътят между град Шипка и селата Шейново, Дунавци и Хаджидимитрово.

В областите Силистра и Шумен са затворени пътищата Добрич-Крушари-границата в Република Румъния, Добрич-Варна и Оногур – Крушари.

Проходите „Шипка”, „Върбишки”, „Златишки” и „Троянски” са затворени за всички МПС. Проходите „Дюлински” и „Пампорово“ са затворени за МПС над 3,5 тона.

В планинските райони автомобилите трябва да се движат с вериги.

От снощи е въведена пълна забрана за движение на ТИР-ове и тежкотоварни превозни средства за територията на цялата страна. От обяд ще се пуска поетапно тяхното движение и то само от София към Кулата и Гърция.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *