Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество

8 области остават блокирани за движение

Остава пълната забрана за движение за цялата нощ в източната част на област Русе, областите Шумен, Търговище, Разград, Силистра, Добрич и Варна и Бургас. Това обяви на брифинг в Агенция „Пътна инфраструктура“ министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.

В ранните сутрешни часове, там, където има подобряване на обстановката, частично ще бъдат отворени някои от пътищата по основните направления. Дотогава остават пълните забрани, подчерта Павлова.

Тя благодари на всички, които са се съобразили със забраните и ограниченията. Лиляна Павлова отчете, че няма тежки инциденти и бедстващи хора.

Лиляна Павлова информира, че проходът Петрохан вече е освободен за преминаване на леки коли. Спокойно е преминаването през Хаинбоаз и Шипка. За движение остават затворени Дюлински, Айтоски, Ришки проходи.

Много е тежко положението в област Бургас, както в участъка от Петолъчката до Бургас, така и по магистрала „Тракия“ в участъка Карнобат – Бургас. Причината е, че има сериозни навявания и няма видимост по тези направления. Благодаря на всички, защото мога да кажа, че както през нощта, така и през деня се съобразиха със забраните и нямаме тежки инциденти, коментира Лиляна Павлова.

Тя съобщи още, че затварят за тежкотоварния трафик изцяло ГКПП „Лесово“. Водачите на тежкотоварни автомобили ще трябва да изчакат или на самия пункт, или от турска страна. Напълно затворени са граничните пунктове с Македония от македонска страна. Там тежкотоварните автомобили се пренасочват към Гърция, Сърбия, Румъния.

От своя страна шефът на „Пътна полиция“ Бойко Рановски съобщи, че към момента няма проблеми с водачите на автомобили. „Няма напрежение. Нека да се съобразяват с указанията на контролните органи“, заяви той.

Заради снегопочистване и снегонавяване временно е ограничено движението по път III-122 Негованци – Ново село, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Шофьорите могат да използват обходен маршрут по път II-12 Видин – Брегово – Ново село.

Бедствено положение е обявено в общините Нови пазар и Никола Козлево, съобщават от Областна администрация-Шумен. Решението е взето в следобедните часове след заседания на общинските щабове.

Без ток са 41 населени места. В община Нови пазар без електрозахранване са 12 села. Там ситуацията е усложнена.

Положението при село Зайтино ореше е най-тежко. Там са счупени два стълба.

В община Хитрино ток има само в общинския център. 20 села са без ток. Работата на екипите е затруднена, тъй като авариите са в труднодостъпен район.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *