Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес

Борисов: Китайските инвеститори имат идея за логистичен център

Проведох среща с представители на крупния китайски бизнес, които са в България, за да проучат възможностите за инвестиции. Това написа премиерът в оставка Бойко Борисов във фейсбук.

Ето какво още разказа той от срещата с китайските бизнесмени: Интересът им към страната ни е последица от установените добри отношения на България с президента и министър-председателя на Китай Си Дзинпин и Ли Къцян. Идеите на китайските инвеститори са свързани със създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа.

Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни. Имат намерения към създаване на завод за производство на соларни панели, както и проявяват интерес към изкупуването на български тютюн.

Приоритет на правителството от първия му ден е създаването на по-добър бизнес климат и стимулирането на инвестициите чрез намаляване на административните тежести и осигуряването на стабилна среда за правене на бизнес. Предимствата на България са не само ниските данъци, но и стабилността, която страната ни излъчва като финансов и икономически субект в Европейския съюз.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *