Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

Депутатите отново не чуха искането на БСП за размразяване на „Белене“

Парламентът отхвърли предложението на БСП законодателят да излезе с решение, с което отменя предишното за спиране на строежа на АЕЦ „Белене“ и да стартира изграждането на втората атомна централа.

На кого ще продавате ток, попита по време на дебатите реформаторът Мартин Димитров. Той предположи, че явно за някои депутати все още важи лозунгът „Комунизъм + енергетика = социализъм“.

България има достатъчно мощности, за да покрие настоящата си нужда, дори изнася, подчерта и и депутатът от ГЕРБ Валентин Николов. Страната в момента изнасяла не повече от 100 мегавата.

Той обвини левицата в предизборен ход. – „Вече почти сме в предизборна кампания.“ Много неща ще чуем тук, повечето няма да бъдат експертизи дали ни трябва нова мощност или не, а ще бъдат от гледна точка на това кои избиратели искаме да гласуват за нас, предположи депутатът.

По мнението му действително ще ни трябват нови мощности, но чак след 10 години.

Нямало смисъл от приемането на такова решение, смята и Делян Добрев, още повече че вече имало заявен инвеститорски интерес за строеж на централата. Било възложено на енергийния министър да води преговорите.

Червените очаквано аргументираха исканията си с поискания от страната ни ток от Румъния заради завишеното потребление на енергия в студените дни. Явно токът, който произвеждаме, не стигал на страната ни.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *