Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Любопитно

Създадоха устойчива на петна, миризми и намачкване риза

Отстраняването на петната от дрехите е предизвикателство, с което всички сме се сблъсквали. Благодарение на разработката на двойка дизайнери- памучна риза, устойчива на лекета, миризми и намачкване, проблемът вече има своето решение, пише в. „Дейли експрес“.

Ризата е плод на усилията на дизайнерите Лоте Винк и Каспер Петерсен, които предлагат продукта си чрез основаната от тях и базирана в Амстердам, Холандия, компания LABREFRESH.

Пералня пере без вода

За да създадат бялата памучна риза, която не се цапа и умирисва, дизайнерите са заложили на новаторска технология. Чрез нея всевъзможни вещества се отмиват с лекота от дрехата.

Технологията INDUO позволява материалът, от който се прави ризата, да се третира срещу оставящи петна и миризми вещества преди производството, вместо след това. Тъканта освен това е устойчива и срещу намачкване, което прави гладенето на дрехата излишно.

Каспер Петерсен лично е тествал ризата, като е танцувал часове наред с нея, и я е носил, докато е тичал и карал велосипед. Дизайнерът също така я е поливал с кетчуп, чили сос, зехтин и червено вино.

Дизайнерите отбелязват, че цената от 119 лири е по-висока от обичайната, но е оправдана, имайки предвид, че дори след 60 изпирания ризата ще изглежда като нова.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *