Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

„Лактима” ЕАД ще помага на „Етър”

Компанията за производство на млечни продукти „Лактима” ЕАД ще помага на великотърновския „Етър”. От фирмата са превели 18 000 лв. на клуба за предсезонната подготовка, като ще оказват помощ и занапред, научи „Велико Търново спорт”. Новината бе потвърдена от собственика на „Лактима” ЕАД – бизнесменът Петър Христов.

„Ние сме компания със социално отговорно поведение, помагаме в различни сфери, повечето дори не стават обществено достояние. В крайна сметка ние сме и великотърновска компания и сме отговорни хора. Ще помогнем като рекламодатели и като фирма, която отговаря пред себе си за социалната си политика. Ние подкрепяме доста неща във Велико Търново, но само ако някой ги поиска. Досега никой не е искал подкрепа за „Етър”, сега я поискаха, защото ситуацията вероятно е такава, че има финансова необходимост, а и отборът има нужда от всякаква подкрепа в момента. Като рекламодател единственото, което сме направили, е обезпечаването на подготовката”, заяви Петър Христов.

„Става въпрос за социално отговорно поведение към спорта, защото той е социален отдушник на хората. Тези 18 000 лв. са извън бюджетите ни и планираните ни разходи. Предстои ни Борд на директорите и ще поставя въпроса да отделим може би 50 000 лв. за „Етър” през годината. Средствата ще бъдат преведени в течение на календарната година на три транша”, каза бизнесменът.

„Лактима” ЕАД от доста години е генерален спонсор на СК „Болярчета” (В. Търново), на ФК „Лозен” (Сухиндол), а през декември м.г. влезе и сред основните спонсори на „Локомотив” (Горна Оряховица), чийто президент Петър Христов бе през 90-те години, когато клубът отново бе в „А” група. В момента горноорховският клуб е общински и изгради модел с участието на много фирми, които помагат като рекламодатели, а не участват в управлението.

Петър Христов обаче подчерта, че няма намерение да влиза в управата на „Етър”. „По отношение на участието ни в развитието на отбора като мениджмънт или участие в Управителния съвет на „Етър” – на този етап и дума не може да става, защото в крайна сметка това е частен клуб. Не знам дали ще става общински, ако стане, ще продължим да помагаме, стига да поискат. Важно е да е ясно, че не се интересуваме от футбола като обществен инструмент, политически инструмент или нещо подобно”, категоричен бе Петър Христов.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *