Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Internet Изборът на редактора Любопитно Последни новини

Летището в София да се казва Васил Левски

Националният инициативен комитет за честванията на 180 години от рождението на Апостола на свободата е внесъл предложение летището да получи името Васил Левски.

„Инициативата летище София да се казва „Васил Левски“ е много добра и аз като министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, бих препоръчал в бъдеще да бъдат предприети действия в тази посока“, заяви за „Стандарт“ министърът на транспорта в оставка Ивайло Московски.

Така той отговори на искането за именуване на аеропорта, направено по предложение на вестника от Националния инициативен комитет за честванията на 180-годишнината от рождението на Апостола.

Процедурата обаче е дълга и не може да се реализира за една седмица, колкото време има Московски като част от екипа на кабинета „Борисов 2“.

Националният комитет за достойното честване на Годината на Левски ще постави въпроса и пред служебния кабинет.

„Подкрепяме 100% инициативата и ще работим за нея“, заяви пред „Стандарт“ и зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Аерогара София най-после трябва да получи своето име. И то със сигурност трябва да е на известен българин, на човек, оставил следа в историята ни, на човек, който е прославил България по света“, каза депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев.

„Преименуването ще бъде съвременен урок по родолюбие“, каза и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Аерогара София най-после трябва да получи своето име. И то със сигурност трябва да е на известен българин, на човек, оставил следа в историята ни, на човек, който е прославил България по света“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *