Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора

У арестуваните митничари са открити над 700 хил. лева

При акцията на ГДБОП, при която бяха арестувани над 20 митничари във Варна са открити над 710 хил. лева, съобщиха от прокуратурата. Очаква се по-късно днес или утре да бъдат повдигнати и обвинения. До този момент са извършени над 70 претърсвания и изземвания на територията, уточни още говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите й намерените пари представляват средствата получавани от групата при извършваната престъпната дейност.

„Съдия от Специализирания наказателен съд в момента е във Варна и в негово присъствие се провеждат разпити на свидетели. До края на денонощието спецпрокурорите ще повдигнат обвинения на конкретни лица“, заяви още Арнаудова. По думите ѝ са използвани СРС-та в рамките на четири месеца.

Арестувана е почти цялата смяна от митничари, както и други лица, свързани с тях. По неофициална информация става дума за тежки нарушения, свързани с получаване на подкупи и обмитяване на контейнери на пристанището Варна-запад по тарифи, различни от законовите.

„Провежда се разследване за организирана престъпна група, състояща се от длъжностни лица – митнически служители от митница „Варна“ за корупционни деяния“, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *