Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Свят

Концертите и кината са поквара, обяви главният мюфтия на Саудитска Арабия

Главният мюфтия на Саудитска Арабия Абдул Азиз ал-Шейх определи кината и музикалните концерти като „поквара“, съобщава „Франс прес“.

Според мюфтията концертите и кинопрожекциите ще засегнат морала, ако монархията ги позволи.

„Ние знаем, че музикалните концерти и кината са поквара“, каза главният мюфтия в телевизионно интервю, цитиран от местния новинарски сайт Сабк.

Ръководителят на саудитския върховен съвет на духовниците отговори на въпрос относно плановете на властите в Саудитска Арабия да разрешат концертите и кинопрожекциите.

Той предупреди, че кината „могат да покажат филми, които са развратни, мръсни, неморални и атеистични, защото те разчитат на вносни филми, за да променят културата ни“.

По думите му „няма нищо добро“ в концертите, отбелязвайки, че музикалната индустрия и кината представляват „призив за сношаване между половете“.

„В началото те ще позволят зони за жени, но в крайна сметка мъжете и жените ще завършат в една зона. Това опорочава морала и унищожава ценностите“, поясни мюфтията.

Но Абдул Азиз ал-Шейх приема като нормално развлечението чрез културата и научните медии, призовавайки властите „да не отварят вратата на злото“.

Обявената от Саудитска Арабия Визия 2030 през април включва цели като развитие на туризма и развлекателната индустрия.

Кралството забранява смесването на двата пола на обществени места и консумирането на алкохол.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *