23.07.2024

Морето изхвърли труп на удавник край Тюленово

Труп на удавник е изхвърлило морето край шабленското село Тюленово, научи Дарик. Информацията бе потвърдена от кмета на общинския център Мариян Жечев. Той съобщи, че трупът е изплувал вчера сутринта край лодкостоянката на морския бряг. Екип на Гранична полиция е пристигнал на мястото. В момента се води следствие от РУ – Шабла за установяване самоличността на удавения.

 

Все още не е ясно дали трупът е на някой от изчезналите преди около месец рибари от Дуранкулак. Кметът на Дуранкулак Веселин Йорданов не бе запознат с новите обстоятелства около намереното тяло и съобщи пред Дарик, че никой не го е информирал за случая.

49-годишният Коста Мянков и 29-годишният Галин Тодоров от Дуранкулак са в неизвестност от 19 декември, когато излезли в морето на риболов. В издирването им се включиха катери, хеликоптер „Пантер“ от състава на Военноморските сили, местни рибари, доброволци от Шабла, Дуранкулак и Тюленово.

Лодката на двамата изчезнали рибари бе открита на 26 декември, на около 2,5 км от брега, източно от Дуранкулак, оплетена в мрежи на 15 метра дълбочина. До плавателния съд бе намерен откъснат двигателят му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *