Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

Прокуратурата няма да проверява нито училищния директор

Софийската районна прокуратура е прекратила проверката си по случая с разпространените в интернет снимки на директора на столичното 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ – Асен Александров. Тя е отказала да образува разследване срещу него.

Решението на обвинителите идва след извършени две експертизи по казуса.

Едната на ГДБОП е установила, че снимката на Асен Александров никога не е била публикувана на сайта на училището, както твърдяха сайтовете, които я разпространиха. От редакцията на вестника, който пръв пусна снимката, обяснили, че я получили на хартия от непознат човек, когото не могат да идентифицират.

Снимката не е порнография, категорично е становището и на Министерството на културата, което представлява втората експертиза по случая.

Въз основа на всичко това прокуратурата е прекратила проверката си. Оттук нататък тя не може да направи нищо, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и припомни, че ако Асен Александров се е почувствал оклеветен или засегнат, може да търси правата си по частен път за обида или клевета. По думите ѝ действията на медиите, от които тръгна „скандалът“ са „укорими“, но в случая те не са от компетентността на прокуратурата, тъй като ако изобщо има престъпление, извършено срещу Александров, то е от частен характер.

Арнаудова обясни още, че прокуратурата изобщо не е търсила отговор на въпроса дали снимките на директора са автентични, тъй като това не представлява интерес за разследването.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *