Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show

Виртуозите на Миланската скала с българка в състава си

Виртуозите на Миланската скала ще имат концерт в зала 1 на НДК. А сред тях е и една българка. Това е цигуларката Евгения Станева. Елитните музиканти ще представят произведения на италиански композитори, като в програмата са включени творби на Доницети, Рота, Паганини, Витали и Росини.

Соло цигулка на оркестъра е Франческо де Анджелис, солист на виолончелото е Сандро Лафранкини. Българката определя това участие като по-вълнуващо и отговорно от всякога, защото ще свири с талантливите музиканти за първи път пред нашата публика Иначе тя е редом до тях от няколко години. Евгения е завършила музикалното училище “Добрин Петков” в Пловдив в класа по цигулка на Дарина Данкова. Продължава образованието си във Виена под ръководството на професор Михаел Фришеншлагер, където завършва с отличие през 1998 г.

Специализира в Консерваторията в Сион, Швейцария, с професор Варга и професор Франческо де Анджелис, който ще дойде в София със състава на Виртуозите на Миланската скала. През 2003 г. Евгения Станева получава отлична диплома и почетна грамота и от Консерваторията в Чезена, Италия. След това, завършва магистратура в Милано.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *