Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Свят

Лавина падна върху хотел в Италия, премести го с 10 метра

Сградата на хотел „Ригопиано“ във Фариндола, Централна Италия, върху която падна лавина, се е преместила с 10 метра надолу по склона, съобщи префекта на провинция Пескара, в която се намира курортното градче.

По последни данни на местните власти в момента на инцидента в хотела е имало 20 клиенти и 8 служители.

Спасителните екипи са извадили телата на трима загинали, още двама души са намерени живи. Опасенията обаче са, че повечето издирвани са затрупани под снега.

Посолството на Румъния в Италия е получило информация, че трима румънски граждани – възрастен и две деца, са се намирали в хотела.

На място са изпратени спасителни екипи с тежка техника. Те са се опитвали да стигнат до затрупания хотел цяла нощ. Снегът от лавината е блокирал всички пътища до него. Преспите достигат до пет метра. Първите екипи пристигнали на ски. По-късно в операцията се включил и хеликоптер.

Хора, озовали се в капана на хотела, са пращали есемеси за помощ до близките си и до номера за спешна помощ, предаде АП, като се позова на италиански медии. „Помогнете ни! Умираме от студ!“, гласяло едно от тях.

В италиански медии вече се появиха кадри от вътрешността на хотела. На тях се вижда фоайето, до което са достигнали спасителни екипи. То изглежда непокътнато, но всичките му прозорци са задръстени от сняг. Част от покрива е рухнала.

Спасителната операция в хотела са само една от няколкото по рода си, който се провеждат в областта Абруцо, в която се намира Фариндола. Освен заради снега, там от вчера са мобилизирани екипи и заради четирите силни земетресения с магнитуд над 5 по Рихтер, станали само за няколко часа и причинили разрушения на места. Вторичните трусове продължиха цяла нощ.

Засега не е ясно дали лавината, паднала върху хотела, е причинена именно от трусовете. Градчето Фариндола е в зоната, засегната от земетресенията. Освен в Абруцо, трусовете бяха усетени и в съседните области Марке и Лацио.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *