Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Любопитно

Разкриха защо жените се чувстват виновни след случаен секс

Норвежки учени откриха еволюционни причини за това защо жените се чувстват виновни след случаен секс, за разлика от мъжете, пише в. „Дейли мейл“.

Изследователи от Норвежкия университет за наука и технологии установили, че 35 процента от дамите, които се впускали в сексуални приключения-еднодневки, се чувствали виновни след ласките с непознат.

Но само една пета от анкетираните мъже имали някакъв психологически дискомфорт при подобна ситуация. 60 процента от респондентите от мъжки пол заявили, че са съжалявали за това, че не са могли да реализирали последната си възможност за случаен секс с непозната.

Изследователите провели допитване до 263 норвежки граждани на възраст между 19 и 37 години, които са имали сексуални авантюри-еднодневки. Над половината от мъжете изразили задоволството си от приключението, докато само една трета от дамите се чувствали щастливи от стореното.

Учените обясняват това „неравенство“ с факта, че представителите на силния пол достигат по-лесно до оргазъм, в сравнение с дамите.

Осемдесет на сто от жените били доволни от факта, че успели да избегнат последната възможност за случаен секс, която се била изправила пред тях. При мъжете този процент се оказал 40 на сто.

Причината жените да се чувстват виновни при тези обстоятелства са еволюционни – твърдят норвежките специалисти. Дамите така са програмирани, че да търсят възможно най-качествените сексуални партньори за продължаването на рода, което не става при случайните полови приключения.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *