Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество

Специализирана лаборатория ще търси причината за напукванията по „Цариградско шосе“

По искане на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова специализиранта лаборатория на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще изследва в дълбочина асфалтовите пластове по „Цариградско шосе“ и ще бъдат направени сондажи за установяване на причините за напукването.

Това съобщи пресцентърът на общината, след като по-рано днес граждаската организация „Спаси София“ разпространи кадри от ремонтираните части на ключовия столичен булевард, които показват пукнатини и дупки година и четири месеца след края на мащабния му ремонт.

Напукване на асфалта в някои участъци на бул. „Цариградско шосе“ е констатирано от дирекция „Транспортна инфраструктура“ на Столична община в началото на седмицата. За повредата в настилката веднага е съставен констативен протокол и е уведомен изпълнителят „Калистратов груп“, посочват от общината.

Фирмата изпълнител за своя сметка организира аварийно запълване на пукнатините с битумна паста, която да не позволи разширяване на пукнатините по настилката, а следващия ход да се установи причината за тях.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *