Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес

Граничните служби на България и Румъния ще обсъдят ситуацията на „Дунав мост 2“

Днес представители на граничните служби на България и Румъния ще обсъдят създалата се ситуация на „Дунав мост 2“ край Видин, съобщава Министерство на външните работи. Срещата е насрочена за 11 ч. и е договорена вчера по време на телефонен разговор между министър Даниел Митов и румънския му колега Теодор Мелешкану.

В последните дни преминаването на тежкотоварни автомобили през граничния пункт е изключително затруднено, като всеки ден има километрични опашки от камиони, достигащи до околовръстния път на Видин. Вчера ядосани шофьори дори блокираха „Дунав мост 2“, като поискаха пропусквателният режим да се извършва по-бързо.

Двамата министри са обсъдили актуалната обстановка на границата, като са отбелязали отличното сътрудничество между България и Румъния. Митов изрази увереност, че двете страни ще поддържат диалог и ще работят в координация за пълното нормализиране на обстановката.

Външният министър увери румънския си колега, че от българска страна граничните полицаи на ГКПП „Дунав мост 2“ продължават да работят на пълен капацитет при обработването на документите и пропускането на тежкотоварни автомобили.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *