Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Общество Последни новини

ГДБОП разби банда за трафик на проститутки за Германия

При спецоперация на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е разбита група за трафик на жени в Германия. Двама от участниците са задържани вчера в Ямбол. Установено е, че третият пребивава на територията на Германия. За него вече е издадена Европейска заповед за арест. Предстои да бъде задържан и доведен у нас, съобщават от пресцентъра на МВР.

Данните от разследването показали, че групата действала от 2011 година. Двамата мъже набирали жени от Ямбол и региона, като им обещавали да им осигурят апартаменти и доходоносна работа в германския град Леге.

Транспортирали ги до Германия с личните си коли и ги предавали на живеещия от години там техен съучастник. Там мъжът ги включвал в „бизнеса“. Повечето от жените били принуждавали да проституират против волята им, тъй като тръгвали за чужбина с обещания за друга работа.

Пари, банкови преводи от Германия и множество други документи, доказващи престъпната дейност, са иззети при претърсванията в апартаментите на участниците в бандата.

Двата автомобила, с които жените са транспортирани, също са иззети. Разпитани са свидетели и са събрани и други доказателства, съобщават още от МВР.

Вчера спецпрокуратурата е повдигнала обвинения на трима участници в организирана престъпна група за трафик на хора от България в Германия с цел сексуална експлоатация. Двамата задържани са оставени в ареста за 72 часа.

На 27 януари ще бъде поискано спецсъдът да ги остави за постоянно в ареста.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *