Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Огнян Герджиков: Кабинетът „Борисов“ 2 се е справил много добре с редица неща

Огнян Герджиков заяви, че новият кабинет няма да се притеснява да отмени обществени поръчки, направени в последния момент, за много пари.
За такива поръчки „винаги има риск от не много редни неща“, каза по БНР служебният премиер.

Час след като пое властта от Бойко Борисов, Герджиков подчерта, че не става въпрос за „лов на вещици“.

„Нищо такова няма да има. Разбира се, че трябва във всяко министерство да се проверят много внимателно нещата, които са вършени, защото, за съжаление, на много места имаше данни, че има корупционни елементи – най-вече в областта на обществените поръчки“, заяви Герджиков.

„Разпоредих още в самото начало на всички министри да излязат всички висящи обществени поръчки, особено тези, правени в периода на последните седмици, когато кабинетът е в оставка, за да се види дали действително отговарят на потребностите и дали няма нещо скрито зад тях“, изтъкна служебният премиер.

По думите на Герджиков кабинетът „Борисов“ 2 се е справил с редица неща много добре, неминуемо е обаче да има и пропуски.
Ще направим анализ по сектори – къде има слабости, съответните органи ще бъдат сезирани, за да покажем, че сме правова държава и върховенството на закона е железен принцип, категоричен е служебният премиер.

Най-напред президентът Румен Радев настоя, „ако служебните министри установят случаи на порочни практики в управлението, довели до ощетяване на държавата, то те да бъдат осветлени и прекратени незабавно“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *