Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора

Airbnb ще помага за настаняване на бежанци, засегнати от забраната на Тръмп

Популярното приложение за настаняване на туристи в частни домове Airbnb ще предложи безплатно настаняване на бежанци, засегнати от забраната за влизане в САЩ, която президентът Тръмп издаде преди дни. Това съобщи в „Туитър“ съоснователят и изпълнителен директор на компанията собственик на приложението Браян Чески.

По този начин Airbnb показва солидарността си с тези, които са в опасност да останат без подслон заради спорната забрана. Самият Чески определя решението на президента да не се допускат бежанци или граждани на определени държави като неправилно.

„Отворените врати ни сплотяват. Затворените врати допълнително разединяват САЩ. Нека всички открием начин да свързваме хората, а не да ги разделяме“, призова той, цитиран от „Индипендънт“. „Недопускането на бежанци в Америка не е правилно и ние трябва да подкрепим тези, които са засегнати“, добавя Чески.

Си Ен Би Си отбелязва, че Airbnb е посредник при настаняванията и на този етап не притежава собствени имоти за отдаване. Потребителите използват приложението, за да рекламират домовете, които отдават под наем и да се свържат с тъсещите краткосрочно или средносрочно настаняване. На този етап не е известно как ще проработи предложението на Чески, ако собствениците на имот имат възражения.

В петък президентът на САЩ нареди затварянето на границите за бежанци за срок от 4 месеца и замразяването за 3 месеца на влизането на граждани от 7 държави – Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Скоро след решението на десетки чужденци, притежаващи визи, бе забранено да влязат на американска територия и последваха протести по границите на САЩ и в страната.

Днес американски федерален съдия издаде разпореждане, което временно забрани САЩ да депортират хора от страните, които попадат в обхвата на указа на Тръмп.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *