Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Политика Последни новини

Герджиков: Няма да обещавам като Чърчил, но ни чака много сериозна работа

Премиерът Огнян Герджиков отправи първи заръки на първото заседание на служебния Министерски съвет.

По модела на Марин Райков и той ще прави Изборен борд, който да подпомогне организирането на честни избори. Голяма негова амбиция е борбата с купуването на гласове. Герджиков иска решителна крачка в тази насока.

Дано Бог е с нас, пожела в началото на заседанието премиерът Герджиков. Няма да обещавам като Чърчил кръв, пот и сълзи, но няма съмнение, че ни чака много сериозна работа, подчерта той.

Нашето е бягане на сто метра, така Огнян Герджиков обясни, че кабинетът имал кратък времеви хоризонт. Стартът е изключително важен. Всяка десета от секундата може да е изключително важна, категоричен е премиерът. Той призова за максимална организираност и мобилизация.

Още от днес Герджиков се захвана с ревизия на предишния кабинет. В двуседмичен срок поиска аналитични доклади за състоянието във ведомствата. Искам особено внимание да се обърне на обществените поръчки, заръча Герджиков. Там заръча за безкомпромисност.

За председателството на ЕС служебният министър-председател настоя до 10 февруари да има доклад на бюрото му за това какво е постигнато по него. Министърът на културата да докладва за културната програма.

Правосъдието трябва да даде някакви предложения за препоръките на ЕК. Огнян Герджиков иска доклад и за усвояването на еврофондовете.

На брифинг след заседанието Огнян Герджиков отново подчерта, че няма да спести ревизия на кабинета „Борисов 2“. По думите му най-съмнителни са обществените поръчки. Затова и там щяло да се провери. Там, където има констатирани нарушения, казусите ще бъдат съотнесени към правоохранителните органи.

Трябва да се подхожда много диференцирано, за да не изгори покрай сухото и мокрото или пък да извадим очи, вместо да изпишем вежди, изтъкна служебният премиер.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *