Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Най-четени

Дружество се оплаква от българското правосъдие

Дружеството InterV Investment е изпратило писмо до български институции, с описание на проблемите, които компанията среща с българската съдебна система.
Писмото е изпратено до Висшия съдебен съвет, Председателя на Софийски градски съд, Председателя на Софийския апелативен съд, министър-председателя, министъра на правосъдието, министъра на икономиката и др., предаде БТА.

В писмото се казва, че съгласно българското законодателство няма никакво правно основание да се оспорва собствеността и контролът, който упражнява InterV върху „Вива България“, като няма правно основание по люксембургското законодателство да се оспорва настоящата собственост и контрол на InterV от страна на Вива Телеком.

От август 2016 досега InterV е предприела над десет опита за вписване на различни решения за смяна на управлението на „Вива България“ и независимо от факта, че InterV притежава собствеността и контрола върху „Вива България“, компанията е възпрепятствана от българските съдилища и от Търговския регистър от възможността да упражнява контрол върху своите дъщерни дружества в страната, лишавайки я от законните му права на собственик.

Писмото е подписано от James Body, Cristian Jean Emile Tailleur и Keimpe Wise Reitsma, директори в InterV.

Дружеството, съществуващо съгласно законите на Люксембург, регистрирано под номер B 171844 от 2012 г., е едноличен собственик на капитала на „Вива Телеком България“ ЕООД („Вива България“).

Вива България е едноличен собственик на капитала на „Българска телекомуникационна компания“ ЕАД („Виваком“) уточняват авторите на писмото.

Вива Телеком, финансирано от консорциум, съставен от международни и български инвеститори, придоби InterV за сумата от 330 милиона евро на 30 август 2016 година.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *