Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество

Масово убийство на кучета с отрова в Исперих

Масово убийство на кучета разследва прокуратурата в Исперих. През последните две седмици местни преброили 30 отровени кучета по улиците на града.
За смъртта на уличните животни само за ден са подадени общо 17 сигнала по електронна поща в Окръжна прокуратура-Разград, съобщи заместник окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Информацията на убитите кучета се появи първо в социалната мрежа Фейсбук, след което със съдействието на разградската организация „За животните в Лудогорието“ бе сигнализирана и прокуратурата.

„Цялата околност е осеяна с трупове на починали кучета. Животните умират в страшни мъки и агония пред очите на живущите в района и най-вече деца… Моля незабавно да предприемете необходимите законови мерки – да бъде наредено извършване аутопсия от компетентни медицински лица,за да се установи каква е използваната отрова, и да се установят извършителите“ – се казва в сигнал до прокуратурата.

Неофициално местни хора споделят, че кучетата са отровени с кюфтета, хвърлени по улиците на града. Около 30 са труповете из Исперих, най-много са в района към Пречиствателната станция.

Кметът на Исперих Бейсим Руфад заяви за Дарик-Разград, че при него няма официален сигнал за инцидента, но той също е разпоредил проверка и очаква резултати.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *