Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Свят

Тръмп: Европа се тресе от атентати, медиите си траят

Терористи атакуват навсякъде в Европа, а нечестните медии не отразяват всички атаки, заяви американският президент Доналд Тръмп в понеделник пред 300 войници в базата “Макдил” във Флорида, съобщи Ройтерс. Тръмп за първи път посети централното командване на въоръжените сили и се закани, че американците и техните съюзници ще победят “силите на смъртта” и ще попречат на радикалните джихадисти да стигнат до САЩ.

Що се отнася до атентатите, които медиите според него не са отразили, Тръмп не даде никакви детайли в подкрепа на твърдението си. По-късно Белият дом разпространи списък със 78 атентата, извършени между 2014 и 2016 г. по цял свят, които според администрацията са били пренебрегнати. В списъка са и такива широко отразени в медиите атаки като тези в Орландо, Сан Бернардино, Париж, Ница, Берлин, Брюксел и Истанбул, поради което изреждането предизвика недоумение сред журналистите. ч Тръмп персонално нападна в. “Ню Йорк таймс” заради статия, в която се твърди, че той чете новините по халат и подчертава негативните с черен маркер, а служителите му не могат да се оправят с осветлението в Белия дом, поради което правят заседанията си на тъмно.

Пресслужбата на Тръмп поиска изданието да се извини за огромните фактологически неточности и посочи, че той никога не носи халат. В базата “Макдил” американският президент отново изрази подкрепата си за НАТО, но подчерта, че всички страни членки трябва да плащат за отбраната. Междувременно 128 технологични компании в САЩ се обединиха в обща позиция против забраната на Тръмп в страната да влизат хора от седем държави с предимно мюсюлманско население. Компаниите се подписаха под отворено писмо, което добавиха като позиция по делото срещу забраната на Тръмп, което се разглежда в щатите Минесота и Вашингтон.

Късно във вторник се очакваше адвокатите на министерството на правосъдието 1 час да излагат аргументите срещу блокирането на забраната.  dИ зтичането на информация за телефонните разговори на Тръмп с лидерите на Мексико и Австралия е организирано от “хора на Обама”. Това твърди самият президент пред “Фокс нюз”. Според Тръмп хора на Обама, които все още били на служба в администрацията и в съвета по национална сигурност, предоставяли на медии деликатни подробности от разговорите, като например по-острия му тон в контактите с лидерите на Австралия и Мексико. Всичко това било против интересите на страната. Милиардерът се закани, че нелоялните към него ще бъдат открити и сменени.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *