Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

Бисер Миланов-Петното вече е в затвора в Белене

Софийската районна прокуратура преведе в затвора в Белене Бисер Миланов, известен с прякора Петното, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Миланов е осъден на 3 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим за закана за убийство, отправена по време на протестите срещу кабинета „Орешарски“ след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Според обвинението около 18 ч. на 7 юни 2013 г. на територията на палатков лагер между сградата на Народното събрание и градинката на СУ „Св. Климент Охридски“ Миланов се е заканил на Боряна Георгиева с убийство с думите: „Ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Преди година първоинстанционният Софийски районен съд го оправда по това обвинение.

Бисер Миланов-Петното, който има няколко присъди в досието си, стана известен именно през лятото на 2013 г. като контрапротестиращ. Името му нашумя и с участието му в срещата с Пламен Орешарски в Министерския съвет като представител на гражданското общество, и с разследването в парламента заради публикация, че е взимал пари от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

В началото на април 2014 г. пред Би Ти Ви той заяви, че е получавал пари от лидера на „България без цензура“ Николай Бареков да не ходи на протестите и „за да разшири структурите си“. „Последните 10 хил. лв., които ми даде, беше, за да ходя пред къщата на Борисов“, заяви Миланов тогава пред телевизията.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *