Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Последни новини

Доживотната присъда на стрелеца от Лясковец беше потвърдена за втори път

Апелативният съд във Велико Търново потвърди присъдата „доживотен затвор без замяна“ спрямо Петко Петков за убийството на командоса Емил Шарков в Лясковец през 2014 г. В края на 2015 г. първата съдебна инстанция постанови най-тежкото наказание, като уважи искането на прокуратурата. Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Служителят на Специализирания отряд за борба с тероризма загина през март 2014 г. при акция по обезоръжаването на Петков. Мъжът се беше барикадирал в дома си в Лясковец и откри стрелба по командосите, като уби Емил Шарков и рани двама негови колеги. Петков е обвинен в умишлено убийство и в опит за убийство на още петима души.

Осъденият ще изтърпи наказанието при първоначален специален режим в затвор.

Петко Петков ще трябва да заплати 380 хил. лв. обезщетение на съпругата, дъщерята и родителите на убития Емил Шарков и 10 хил. лв. на единия от ранените барети, заедно с лихвата.
Петков е осъден и да заплати направените по досъдебното производство разноски в размер на 33 814.95 лв., направените по съдебното производство разноски в размер на 3297.31 лв., както и държавна такса върху уважения размер на гражданските искове в размер на 15 600 лв.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *