Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Свят

Туристи потрошиха кола, загрозявала снимките

Туристи потрошиха яркожълта кола, паркирана пред дома на собственика си, защото им пречела да направят хубави снимки. Произшествието е от живописното английско градче Байбъри в Котсуолд – символа на селска Англия, разказва Би Би Си.

Вандалите изпочупили стъклата и надраскали купето като показателен за гнева им е надписът „Разкарай се“ върху спретнатия автомобил.

Собственик на колата е 85-годишният пенсиониран зъболекар Питър Мадокс. Той има късмета, или неблагополучието, да живее на историческата „Арлингтън роу“, сочена в туристическите дипляни за най-красивата улица в Англия. Поредицата от къщи са построени в края на 14 век от местен камък и първоначално са служели за складове за вълна и дараци. Днес са част от историческото и културното наследство на страната и впечатляваща туристическа атракция.

От три години пенсионерът предизвиква гнева на посещаващите Байбъри като паркира ярката си кола винаги пред дома си и така тя вече е попаднала в множество снимки на туристи от цял свят. „Грозната жълта кола“ се прочу още повече през 2015 г. след като фотографи се оплакаха в „Туитър“, че не й е мястото на историческата улица.Мадокс пък отвърна, че няма къде другаде да паркира, припомня британският „Телеграф“.

Инатът ще му струва 6000 паунда за ремонта и пребоядисването, но пенсионерът обещава, че следващият цвят ще е жълтозелен. Жителите на Байбъри подкрепят Мадокс, пишат британските медии. Затова и подозренията са, че вандалщината е дело на пришълец. Полицията разследва случая.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *