Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Общество Последни новини

Жената скочила на релсите в метрото имала тежко заболяване

Разследващи установиха, че жената, която скочи пред влак на метростанция „Жолио Кюри” в София и загина на място, е страдала от шизофрения. Преди няколко дни е получила криза и заболяването й се обострило, при което е била посещавана от служители на психодиспансер, съобщава „Телеграф”. Заради трагичния инцидент метрото от станциите „Васил Левски” до „Младост 1” и двете посоки остана спряно за около два часа вчера. Беше изключено електричеството, за да може криминалисти да направят оглед на мястото.

Записите от диспечерския пункт категорично доказали версията за самоубийство. Машинистът е бил сменен, като с него предстои да работи психолог. Когато влакът се приближил, жената се засилила и се хвърлила под него. Според експерти, причината за смъртта е черепно-мозъчна травма. „Имахме два такива случая досега, като при тях жертвите оцеляха”, коментира шефът на столичния „Метрополитен” инж. Стоян Братоев.

Заради подобни случаи на самоубийства машинистите бяха задължени да влизат в станциите с по-ниска скорост. Освен това по третия лъч, който сега се строи, се предвижда поставянето на стъклени прегради. Те ще се отварят само там, където са вратите на влака.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *