Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

Лидерът на БСП-София: Столицата вече е червена!

„След президентския вот БСП е първа политическа сила в столицата. Чака ни обаче много работа. Време е за действия. Срещу нас стои противник, който макар разколебан и отслабен, ще направи всичко, за да спечели този вот“. Това заяви лидерът столичните социалисти Калоян Паргов пред делегатите на 13-ата конференция на градската организация.

Според него този вот ще бъде тежът, а можело да се окажат и последните избори, проведени при пропорционална изборна система. Освен това щели да се проведат в сложна международна среда. Паргов прогнозира, че тези избори ща се още по-нечестни от предишни, защото в условията на служебен кабинет ГЕРБ не доминират и ще ги манипулират.

„Трябва да сме силни и единни. Партията трябва да е отворена към проблемите на хората. Победата е реалистична цел, но не е гарантирана. Изборите ще са по-малко нечестни, защото се организират от кабинет, който не е доминиран от ГЕРБ“, предупреди лидерът на БСП-София.

Паргов се зарече, че като спечели вота БСП „няма да даде властта на неясно задкулисие“. Той не скри задоволството си, че социолозите дават шанс на червената партия на предстоящия вот.

„Искам да се спрат вътрешните противоречия. В тази ситуация това било неуместно. София е град на големи контрасти. Корупцията и злоупотребата с власт са основен проблем пред столицата“, каза още Паргов.

Той призова всеки партиен член и червен симпатизант да се включи в кампанията чрез така наречените партийни поръчения. „Всеки с капацитет, който не се е замесвал в корупционни схеми, ще получи шанс за развитие“, обеща още шефът на столичната левица.

В типично призивен комунистически стил, напомнящ на простичкия смилаем изказ на червената лидерка Корнелия Нинова и характерен за някогашните конгреси на БКП, Калоян Паргов заключи с лозунги: „Вървим в правилната посока. Искам победа на БСП на изборите!“.

Накрая той отправи апел към социалистите: „Дребните амбиции да не вземат връх! Почтеност и българолюбие трябва да притежават червените водачи в листата. Тръгваме по изключително труден и дълъг път“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *