Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Най-четени Последни новини

Шофьор с 5 промила алкохол: Измих си устата с „Листерин“!

Хванатият да шофира с рекордните 4,99 промила алкохол 52-г. Ивайло Ст. Тасин от Дупница ще обжалва резултата, отчетен от дрегера.

Репортер на Struma.bg го откри по телефона на работното му място, той работи като охранител на обект в града.

„Не съм близнал капка алкохол. Бях в Бобошево, помагах на мои близки в града, към 21,40 ч. си тръгнах за Дупница. Полицаите ме спряха за проверка и дрегерът отчете 4,99 промилаалкохол, което ме стресна.

Не съм пил изобщо, а пък излиза, че съм кьоркютук пиян. Обясних на полицаите, че преди да си тръгна, си мих устата с „Листерин“, препарат за почистване на устната кухина. Може от него дрегерът да е отчел такива високи стойности.

Въпреки доводите ми проверяващите ми написаха акт за шофиране в нетрезво състояние. Дадох кръв за алкохолна проба. Ако дрегерът е отчел правилно, аз трябваше да съм като труп и да не мога да се движа и да говоря.

Веднага щом излезе резултатът, ще обжалвам повдигнатото ми обвинение. Нося срам и пред трите си деца – да слушат, че баща им е шофирал пиян и с 4,99 промила алкохол“, заяви по телефона Ив. Тасин.

Както „Струма“ писа, още когато го тествали с дрегер, проверяващите полицаи били изненадани и от високото съдържание на алкохол в издишания въздух, и от факта, че поведението на шофьора било адекватно за пиян човек.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *