24.07.2024

Аварирал ТИР затрудни преминаването през Витиня

Задръстване се е образувало на пътя през Витиня в посока София. Движението в района не е възможно.

Причината за това е аварирал ТИР, който препречва трафика в двете посоки. Засега поетапно се пропускат леки коли, но не и тежкотоварни.

Днес се очаква да бъде отворена за движение една от тръбите на тунела „Ечемишка“ след като за седмица този участък от автомагистрала „Хемус“ остана затворен заради трагичния инцидент, предизвикан от паднал елемент в тунела, при който загина 67-годишна жена.

След приключването на следствените действия, съгласно решението на специално назначената от пътната агенция комисия, пътноподдържащата фирма започна демонтиране на старата осветителна конструкция.

В неделя служебният министър на регионалното развитие и благоустройство инж. Спас Попниколов инспектира инсталирането на електрическите кабели, с които ще се осигури аварийното осветление, за да се пусне движението в тунела.

Срокът, който служебният премиер даде, за да бъде възстановено преминаването през „Ечемишка“, бе най-късно до 13 февруари. Междувременно той разпореди и да бъде направен пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите – тунели, мостове и други, с оглед гарантиране безопасността на пътуващите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *