Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

Откриха нередности в над 100 обществени поръчки в Министерство на отбраната

Над 100 обществени поръчки на Министерство на отбраната са предадени на прокуратурата заради нередности, съобщи служебният военен министър Стефан Янев. „По препоръка на проверяващите органи този доклад е изпратен до прокуратурата“, обясни той.

Министър Янев не уточни за какво са обществените поръчки и на каква стойност са, но обясни, че скоро тази информация ще бъде оповестена. Той уточни, че ревизията на работата на Военното министерство в различни направления продължава.

Най-сериозният проблем за Българската армия остава недокомплектът, отчете началникът на отбраната вицеадмирал Емил Евтимов. Броят на незаетите щатни места в армията расте и към момента е 5600. Министър Янев посочи, че се търсят варианти за повишаване на социалния статус на военослужещите.

„Този проблем е сериозен, на моменти за отделни формирования е почти на границата на критичността те да изпълняват съответните си задължения. Търсим варианти“, увери Евтимов.

Над 1600 военослужещи са участвали в охраната на границата през 2016 година. Армията ни е оказала помощ и на населението в 153 ситуации – наводнения, пожари, откриване на невзривени боеприпаси, откриване и спасяване на изчезнали хора, транспортиране по въздуха на медицински екипи и хора, нуждаещи се от спешна помощ.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *