Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Спорт

Новите в ЦСКА получиха урок по история

Футболистите и целият треньорски щаб посетиха преди тренировката днес музея на славата на ЦСКА, съобщи сайтът на „армейците“.

Уредникът на музея Александър Манов си припомни някои от най-славните мигове от червената история, като разказа на играчите за големите легенди на армейския клуб, Христо Стоичков, Петър Жеков, Димитър Бербатов и още десетки други прославили България, излезли от „червения“ отбор.

Манов разкри на новите футболисти за елиминираните от „червения“ клуб действащи европейски клубни шампиони, като Нотингам, Ливърпул и Аякс, както и за трите полуфинала в Европа. Всички нови футболисти отделиха най-много внимание на къта на Христо Стоичков, като мнозина не пропуснаха възможността да позират пред отличията на легендарния № 8. Голям интерес за португалските футболисти предизвикаха двете огромни купи спечелени през 70-те години от приятелския турнир в Палма де Майорка.

Подобни престижни отличия имат само няколко клуба в Европа, между които се нарежда и ЦСКА. В този турнир ЦСКА побеждава на финала испанския гранд Барселона. „Армейците“ постигат победа с резултат 2:1 с попадения на Жеков и Якимов. „Всички тези факти са достатъчно доказателство за величието на този отбор“, завърши Александър Манов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *