Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

Човек е загинал при инцидент в „Брикел“ в Гълъбово

Един човек е загинал при инцидент в „Брикел“ ЕАД – Гълъбово, а четирима са ранени, съобщи агенция „Фокус“ като се позова на говорителя на Окръжна прокуратура – Стара Загора Нейка Тенева.

Единият от ранените е с фрактура или счупване на ръка, а другите трима са с леки натъртвания. И четиримата са без опасност за живота.

Инцидентът е станал при изпълняване на почистваща операция на наслоявания от гипсова суспензия – налепи по стените и тавана. По време на почистването, от тавана се е откъснало парче от суспензията и е паднало върху работниците, което е довело до смъртта на един от тях и до раняването на още четирима.

Причините за инцидента се изясняват. На място са следовател, който извършва оглед, съдебен лекар и окръжния прокурор. Образувано е досъдебно производство. Разследването продължава.

„Брикел“ ЕАД съществува юридически от 30.06.2000 година, а през 2004 година след приватизация става 100% собственост на фирма „Калиста 2004“ ЕООД гр. София, гласи информация на сайта на дружеството. То е създадено чрез вливане на „Брикетна фабрика“ ЕАД в ТЕЦ „Марица изток-1“ ЕАД. Крайният собственик на „Брикел“ е регистрираното в Лондон дружество „Бакар лимитед“, регистрирано през май 2014 г., непосредствено преди нотифициране на планираното придобиване на българското предприятие, пише в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията. По документи лондонската компания се представлява от Дейвид Фордам.

В публикация на „Клуб З“ през 2014 г. дружеството е на бизнесмена Христо Ковачки чрез „Калиста 2004″ЕООД, който заради законови ограничения се е наложило да прехвърли собствеността от офшорки върху регистрирани извън тези зони дружества. Така при предишен собственик на „Брикел“ЕАД – „Молре корп“ сега той е „Бакар“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *