Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Последни новини Спорт

Злато и сребро за българския ансамбъл в Москва

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели златен медал за съчетанието си с пет обръча на турнира от веригата „Гран при“ в Москва. На второ място остана отборът на Русия, на трето са гимнастичките от Египет.

Момичетата ни допуснаха грешка в наситената с изключителен риск композиция, но като цяло изиграха съчетанието си по-силно от домакините и заслужено спечелиха първото място с оценка 16.100.
Руските гимнастички получиха 14.300.

В композицията с три топки и две въжета момичетата ни са втори със 17.450. На първо място са рускините с 18.850.

Вчера българският ансамбъл заслужи среброто в многобоя.

Това е първо състезание за изцяло подновения ни ансамбъл, на който се падна тежката отговорност да продължи пътя на предишните златни момичета, които се оттеглиха след олимпиадата в Рио. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова защитиха достойно и смело авторитета на българската школа. Показват сложна, новаторска и изключително красива гимнастика с амбиция за нови златни върхове.

Треньор на новия ни ансамбъл е Весела Димитрова, която успя за кратко време да превърне талантливите момичета в отбор със самочувствие и да наложи новаторския си стил в съчетанията.

В индивидуалното състезание за „Гран при“ Невяна Владинова се класира четвърта в многобоя, а в шампионата на уредите зае четвърто място на обръч и лента, пето на топка, седмо на бухалки.

В съпътстващия турнир „Алина къп“ Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя при жените.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *