Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Най-четени

Проверяват тунелите на магистралите „Люлин“ и „Хемус“

През тази седмица ще бъде извършено обследване на тунелите на магистралите „Люлин“ и „Хемус“, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. То ще бъде направено от специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от АПИ, както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Те ще трябва да извършат проверка и експертна оценка за състоянието на тунелите по републиканските пътища, които съвпадат с трансевропейската пътна мрежа и да дадат предложения за краткосрочни и дългосрочни мерки за подобряване на технико-експлоатационното им състояние, съгласно изискванията на Наредба от 2007 г. за минималните изисквания за безопасност в тунели по републиканските пътища. Специализираното звено за инспекция бе създадено със заповед на УС на АПИ на 15 февруари т.г.

По време на инспекциите между 8.00 и 17.00 ч. ще бъде въвеждана временна организация на движението. В петък и през почивните дни експертите няма да работят на терен, за да не се затруднява трафикът.

През следващата седмица ще бъдат обследвани „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“, двата тунела на магистрала „Струма и по пътя София-Кулата.

Във вторник, 21 февруари, от 8.00 до 17.00 ч. последователно в десните и левите тунелни тръби ще бъде ограничено движението по изпреварваща лента и ще бъде намалена скоростта в участъка на трите тунела на магистрала „Люлин“ при 7-ми, 10-ти и 14-ти км.

На 22 февруари, сряда, от 8.00 до 17.00 ч. ще бъде ограничено движението по магистрала „Хемус“ в участъка от пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км. Ще бъдат обследвани левите тръби на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ и двете тръби на „Топли дол“. Движението на всички превозни средства ще се пренасочва от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 до Ботевград, от там по път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на магистрала „Хемус“, където трафикът ще се включва в автомагистралата. Обходният маршрут е и за движещите се в обратната посока.

На 23 февруари, четвъртък, от 8.00 до 17.00 ч. последователно ще бъде ограничено движението през дясната и лявата тръба на „Правешки ханове“ на магистрала „Хемус“. Движението ще се осъществява двупосочно в свободната тунелна тръба.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *