Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

И БСП пита кой е сменил главсека

БСП също търси информация кой е сменил главсека на МВР. Това обяви лидерът на червените Корнелия Нинова в коментар на изказването на Бойко Борисов, в което той пита кой смени главния секретар на МВР Георги Костов.

„Присъединявам се към г-н Борисов, ние също търсим информация по какви причини, така както всички имат нужда от тази информация, нека да излезе и да се каже“, каза Нинова.

Тя припомни, че БСП нямат отношение към това, което се случва в МВР.

„Бихме искали служебният кабинет да гарантира абсолютно честни и прозрачни избори. С кои кадри ще го направи, е решение на служебния кабинет. Ние сме за принципа да се гарантират на всички партии равнопоставеност в изборите, да се пресекат манипулации и купуване на гласове, изборите да бъдат честни и прозрачни. Правителството решава с кои кадри това ще го направи и това не е наша работа“, категорична бе Нинова.

Припомняме, че по-рано днес лично Костов разказа, че още на 15 февруари е бил привикан от министъра и директно му е казано, че трябва да подаде оставка. Причина била, че държавното ръководство няма доверие в него. След като отказал, му било обяснено, че ще стартира процедура по отстраняването му. По-късно и самият Герджиков се обадил на Костов и му казал, че е свалено доверието в него.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *