Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

МОН изпраща психолози в 52 ОУ в София

Психолози от националната мобилна група към МОН започват работа в 52 ОУ в София в понеделник сутринта.
Министерството на образованието и науката изразява най-искрените си съболезнования към родителите и близките на четвъртокласничката от 52 основно училище в София, която почина при трагични обстоятелства в петък, съобщиха от министерството.

Психолозите ще осигурят подкрепа на децата в групови и индивидуални разговори. На специална среща с педагогическия персонал експертите ще дадат насоки за наблюдаване и справяне с посттравматичния стрес сред учениците през следващите дни.

Психолозите са готови да окажат помощ на родителите на починалото момиче. При желание от страна на семейството те ще работят и с другото дете, замесено в инцидента преди смъртта на четвъртокласничката.

Освен психолози, в училището отиват и експерти на Регионалното управление на образованието в София град, които ще изяснят всички детайли по организацията и протичането на учебния ден във вчерашния петък.

При необходимост ще бъде разпоредена проверка на дейностите в 52 ОУ по механизма за противодействие на училищния тормоз между децата и учениците в училище.

Към темите на предварително планираните проверки на МОН в училищната мрежа през март т.г. ще се добави и изпълнението на този механизъм.

Във вторник, 28 февруари, министърът на образованието и науката Николай Денков ще се срещне с ръководството на Националното сдружение на общините в България.

Ще се търсят общи решения за подобряване на охраната и видеонаблюдението в училищата, както и за осигуряване на ефективна медицинска помощ на територията на учебните заведения.

Все още се чака заключението на съдебно-медицинската експертиза, която ще посочи конкретната причина за смъртта на детето от 52 училище.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *