21.07.2024

Арестуваха бивш наш посланик в САЩ за кражба на козметика във Варшава

Елена Поптодорова

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорава е била задържана на летището в полската столица Варшава за кражба на козметика от магазин за безмитна търговия. Това съобщава полското радио RMF.

Стойността на откраднатата козметика възлизала на 1600 полски злоти (около 400 долара). Поптодорова, която притежава дипломатически паспорт, отказала да се свърже с българското посолство във Варшава.

От Министерството на въшните работи посочиха по случая, че проверяват информацията и по-късно щели да излязат с официална информация.

Елена Поптодорова, която в началото на прехода активно участваше в политиката първо като част от БСП, а след това като част от отцепили се от нея леви формации, активно се застъпваше за присъединяването на България към Европейския съюз. Беше посланик на България в САЩ в периода между 2010 и 2016 г. Преди 1989 г. е била личен преводач на комунистическия вожд Тодор Живков.

Припомняме, че тя беше дори спрягана за служебен премиер преди Огнян Герджиков да заеме поста.

Самата Поптодорова пък обясни, че просто разглеждала козметичен крем в безмитния магазин, съобщи Нова ТВ.

Тогава по телефона позвънила майка й. Без да си дава сметка, че кремът е все още в ръката й, бившият посланик излязла пред търговския обект, за да говори.

Тя е разяснила още, че веднага вдигнала телефона, защото майка й в момента имала здравословни проблеми.

Влязла в магазина, за да „убие време“. Тя обясни, че недоумява защо такъв нелеп инцидент е привлякъл толкова внимание. Тя обясни и че няма проблем да си купува сама козметиката и не й трябва да рискува по този начин репутацията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *