Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Свят

Задържането на Елена Поптодорова се оказа недоразумение

На летището вън Варшава стана нелеп инцидент, не бих рискувала репутацията си, заяви експосланикът ни в САЩ Елена Поптодорова във връзка с разпространената по-рано информация, че е задържана за кражба на козметика.

„Нямам проблем да си купувам сама козметиката, от която имам нужда, за да рискувам по този начин репутацията си.“ – заяви Поптодорова, цитирана от Дарик радио.

Тя поясни, че е пътувала по спешност за България заради сериозен проблем с майка й, която е на 90 години.
Изчаквайки полета, с който да се прибере в София, тя е влязла в безмитния магазин, където е разглеждала козметика.

„В този момент получих обаждане от България и потърсих по-тихо място, за да проведа разговора. С цялото ми внимание в разговора съм напуснала безмитната зона с продукта, който разглеждах.“ – допълни Елена Поптодорова.

„Появиха се двама служители, които ме отделиха за разговор. Обясних, че съм допуснала неволна грешка, извиних се и заплатих полагаемата се глоба. Така случаят приключи.“ – разказа тя.

„Недоумявам, че такъв нелеп инцидент, за който, разбира се, нося вина и безкрайно съжалявам, привлече толкова внимание и тежки интерпретации.“ – коментира в заключение експосланикът.

В първоначалната информация, разпространена по-рано, се съобщаваше не за глоба, а за арест на Поптодорова. Първо новината беше публикувана тази сутрин на сайта на полското радио RMF, но се разпространи у нас след като я разгласи руската агенция „Новости“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *