Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Родители на протест в подкрепа на напусналия пироговец

Родители се събраха на протест пред „Пирогов“, за да подкрепят напусналия завеждащ специализираната клиника по детска ортопедия и травматология. Пред Нова телевизия те споделиха, че условията в отделението наистина не са добри, но след като д-р Атанас Кацаров е застанал начело на отделението обстановката се е подобрила.

Самият д-р Кацаров сподели, че напуска, защото не му харесва какво се случва в „Пирогов“. Той не е съгласен с промяната за плана за ремонта на детските клиники.

„Аз съм трън в очите на много хора. За да запазя клиниката явно трябва да се махна“, подчерта специалистът.

Той обясни, че конфликтът идва от това, че ремонтът разбива работата им. Отделенията се натиквали в няколко стаи на четири различни етажа, далеч от операционните. Според Атанас Кацаров сградата е трябвало да се раздели на две половини – в едната да се прави ремонт, а в другата да е отделението. След това да се обърнат.

Кацаров смята, че потърпевши ще са пациентите, защото лекарите няма как да следят непрекъснато състоянието им. Не можело да се тича по етажите.

Няма да бъде закрита детската ортопедия и травматология в „Пирогов“. Това увери междувременно в студиото на БНТ директорът на болницата проф. Асен Балтов.

Той обясни, че преместването на клиниката не означава затваряне.

Припомняме, че вчера завеждащият на единствената специализирана клиника по детска травматология д-р Атанас Кацаров подаде оставка. Подкрепата си за него заявиха още 7 специалисти. Заявление за напускане засега е подал само д-р Атанас Кацаров. Медиците са недоволни от реорганизацията заради ремонт на детските клиники.

Над 60 специалисти работят като цяло в травматологията. Някои от тях са обявили, че могат да покрият липсата на д-р Кацаров. Проф. Балтов е категоричен, че няма да допуснат процесът да страда.

Той подчерта, че няма как планиран ремонт да бъде спрян. Асен Балтов увери, че е създадена добра организация и ремонтите няма да се отразят на грижите за децата. Изготвен е план как ще продължи лечението им.

Балтов сподели, че д-р Кацаров прави нещо, което той не разбира, а именно как един добър специалист може да напусне добра болница. По думите му Кацаров е търсен специалист и децата се нуждаят от него. Неудобство може би представлявало пренасянето на клиниките, за да се извърши ремонтът, но имало и легла, и капацитет.

Асен Балтов отрече, че клиниката ще бъде разхвърляна на 5 места. Той обясни, че отделението е разпределено на 4 етажа. Според Балтов децата ще са по-добре обгрижвани в травматологичните клиники.

Шефът на болницата призна, че напускането на Кацаров ще е голяма загуба, но ще се намерят специалисти, тъй като няма по-голям лекар от „Пирогов“.

Пред БНТ пък една от майките заяви, че е важно, когато идва в клиниката, да бъде посрещната с чувство на доверие към работещите там.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *